Maatschappelijk relevante documentaires

Mediastrategieën en advies

Story-based e-learning

Kamervragen na uitzending

Kamervragen na uitzending

Gisteravond werd onze aflevering van De Wachtkamer uitgezonden met als hoofdpersoon Tülay. Deze jonge vrouw raakte na een ernstig auto-ongeluk in coma en haar familie werd geadviseerd om haar op te geven. Omdat ze ouder dan 25 jaar is, wordt ze in Nederland niet meer behandeld en vergoedt de verzekering alleen het hoognodige. In deze aangrijpende aflevering blijkt dat Tülay na behandeling in België toch weer kan communiceren met de buitenwereld en zelfs aan fysiotherapie doet. De SP, het CDA en de ChristenUnie stelden Kamervragen naar aanleiding van deze uitzending omdat zorg na coma niet afhankelijk mag zijn van je leeftijd of welke verzekeraar je hebt.


© MetaStory Productions 2016 - Tamme de Leur - Oscar Pathuis